Onze Paarden

Met onze fokkerij willen wij ons richten op het fokken van kwaliteitsvolle PRE. Paarden zowel geschikt voor de sport als voor recreatie.  Beweging en karakter staan daarbij centraal. Door een zorgvuldige keuze van de merries en hengsten met bewezen goede afstamming willen we de kwaliteit van onze fokproducten garanderen. We gaan daarbij steeds op zoek naar paarden die goed bewegen en een prettig karakter hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat een goed bewegend paard met een werkwillig karakter het kan maken in de sport of simpelweg zijn eigenaar gelukkig kan maken.

We hebben een aantal kwalitatief zeer goede merries staan. We streven ernaar jaarlijks een 2-tal veulens te fokken. Onze veulens hebben de kans om in een kleine kudde op te groeien maar daarnaast worden ze al vroeg ook goed handmak gemaakt. Dat maakt hen tot handelbare jonge paarden met veel vertrouwen in de mens aan hun zijde. 

Daarnaast worden al onze merries gereden de perioden dat ze niet met een veulen aan de voet staan. Dit heeft als voordeel dat we onze merries goed kennen en hun karakter kunnen inschatten. Bovendien houdt het hen ook in vorm.

Tot over een paar jaar hadden we zelf ook een dekhengst waarvan we nu nog steeds over diepvrieszaad kunnen beschikken. Dat neemt niet weg dat we ook gebruik maken van andere hengsten als we van mening zijn dat de combinatie beter is naar het fokdoel.

Ilustrada YM

Ilustrada YM is een zwarte merrie gefokt door Yeguada Mile. Ze is dochter van Sevillano de Mile, Joven Reproductor Recomendado , uit beide Calificado-gekeurde ouders. Hij werd 2x vice-kampioen functionaliteit op Sicab en behaalde ook 2x een bronzen medaille op Sicab. Lus beschikt naast haar topafstamming over super bewegingen en een gouden karakter. Ze is cool en tegelijkertijd sensibel en voorwaarts.

Op de Campeonata Centro Europeo 2021 behaalde ze de prijs van de beste beweging.

Op de Campeonata Centro Europeo 2022 behaalde ze de zilveren medaille in sectie 11 alsook de prijs voor de beste beweging.

 

Klik hier voor de volledige stamboom van Lus

Kiss de Mile

Deze zwarte merrie is halfzus van Ilustrada langs vaderszijde (Sevillano de Mile, JRR en 2x Vice-kampioen op Sicab). Langs moederszijde is zij dochter van Mariscala Mango, dochter van Leviton XIX, Jovén Reproductor Recomendado én Calificado. Kiss haar moeder, Mariscala Mango, nam reeds deel aan verschillende morfologische wedstrijden waarbij ze tweemaal een eerste plaats haalde. Ze nam ook 5 maal deel aan Sicab.

Naast haar topafstamming beschikt Kiss, even als haar halfzus , over super bewegingen.

 

Klik hier voor de volledige stamboom van Kiss

Fortuna Iberica

Fortuna is bij ons geboren uit de knappe merrie Ilustrada YM. Ze heeft een hele mooie morfologie en beweegt met veel souplesse. Maar bovenal heeft ze een zeer aangenaam en makkelijk karakter. Fortuna blijft bij ons in de fokkerij.

 

Op de Campeonata Centro Europeo 2021 behaalde Fortuna binnen haar sectie de prijs voor de beste bewegingen.

Op de Campeonata Centro Europeo 2022 behaalde Fortuna de zilveren medaille binnen haar sectie.

 

Voor de volledige stamboom van Fortuna klik hier

Malteza Mango

 

Malteza Mango, is een knappe PRE-merrie die afstamt uit zuivere Bohorquez-bloedlijn en ze is halfzus van de drievoudige wereldkampioen Atrevido Mango.

Met haar aanwezigheid brengt ze de allerbeste PRE-bloedlijnen in onze fokkerij, en haar zelfverzekerde en nobele karakter bevestigen dit ook. Malteza Mango is niet alleen een erfgenaam van een opmerkelijke afstamming, maar ook een belichaming van elegantie en vastberadenheid.

 

Klik hier voor de volledige stamboom van Malteza Mango

Marismeño XLVII

Marismeno XLVII is een zuiver Bohorquez. Hij is kleinzoon van Albero II. Albero II is één van de belangrijkste Spaanse hengsten die mee de basis heeft gelegd aan de hedendaagse dressuurgerichte PRE. Albero II , kleinzoon van Maluso die beschouwd wordt als “el padre de la raza”. Bij de top van de dressuur zal je dikwijls paarden aantreffen met Albero II onder hun voorouders. Albero werd in zijn tijd (°1967) niet helemaal naar zijn waarde geschat. Hij was bruin, groot en beschikte over ruime elastische gangen maar hij voldeed niet helemaal aan de rasstandaard van dat moment. Echter vandaag zien we dat deze bloedlijn de beste sportieve resultaten haalt.

Marismeño heeft zich al meermaals bewezen een zeer goede vererver te zijn. Zo haalden verschillende van zijn nakomelingen goud of zilver op morfologie wedstrijden in binnen- en buitenland, al dan niet in combinatie met de prijs voor de beste bewegingen of de prijs van  kampioen van het ras.

 

Indien u interesse hebt in een dekking van deze hengst voor uw merrie dan is dat mogelijk. Gelieve hiervoor rechtstreeks contact op te nemen.

 

klik hiervoor de link naar de stamboom van MarismeñoXLVII

Onze veulens:

Verwacht voor het voorjaar 2024:

Voor komend voorjaar verwachten wij tegen april een veulen uit onze merrie Fortuna Iberica en Mar Wonderfull. Fortuna is bij ons geboren uit Ilustrada YM en onze hengst Marismeño XLVII. Het is een jonge merrie met een prettig, werkwillig karakter en zeer goede bewegingen. Ze won zowel in 2021 en als in 2022 de beste bewegingen binnen haar sectie op de Concurso Centro Europeo.

Mar Wonderfull is een cremello hengst in eigendom van Haras de la Rodge Creux.

Het veulen dat geboren wordt uit deze combinatie zal ofwel valk ofwel palomino van kleur zijn. Het veulen is bestemd voor de verkoop en kan nu reeds gereserveerd worden. Voor alle info hieromtrent , aarzel niet contact op te nemen.

 

 

Tegen einde mei verwachten we een veulen van onze merrie Ilustrada YM (Lus voor de vrienden) en de grandprix hengst Kafu III. Van Lus weten we dat ze haar zachte gemoedelijke karakter doorgeeft en haar uitstekende bewegingen. Ilustrada won vorig jaar op de Concurso Centro Europeo de zilveren medaille voor morfologie en ze won eveneens, voor het tweede jaar op rij, de beste bewegingen binnen haar sectie.

Kafu III is momenteel in eigendom van het Centro de Reproducción Equino Pépé Antón waar hij ter beschikking staat als dekhengst. Kafu heeft er een mooie carrière opzitten als sportpaard. Hij liep op niveau Grand Prix, toen in eigendom van de gerenommeerde Yeguada Centurión. Kafu is door ANCCE gekwalificeerd als Jovén Reproductor Recomendado. Hij draagt is zijn afstamming grote namen waaronder oa ook Oficial XXIX, één van de grondleggers van Yeguada Susaeta.

Kafu heeft naast zijn afstamming en palmares eveneens 3 zeer goede gangen.

We verwachten van het veulen uit deze combinatie een topbeweger met de capaciteiten voor de sport op het hoogste niveau en dit bovendien in de zwarte kleur. Het veulen is bestemd voor de verkoop en kan nu reeds gereserveerd worden. Voor alle info hieromtrent , aarzel niet contact op te nemen.

In juli verwachten we een derde veulen van onze merrie Kiss de Mile en eveneens de zwarte hengst Kafu III. Ook van dit veulen verwachten we dat het en topbeweger wordt met de capaciteiten van de sport op topniveau. Het veulen zal ook zwart zijn.

Ook dit veulen is bestemd voor de verkoop en kan nu reeds gereserveerd worden. Voor alle info hieromtrent , aarzel niet contact op te nemen.

Kontigo Iberica °27/03/2023

Kontigo Iberica werd geboren uit Rosca JF in combinatie met onze eigen hengst Marismeño. Kontigo is een velen dat bijzonder goed beweegt: ruim, soepel en vanuit de achterhand. Daarnaast heeft een zeer aanhankelijk en prettig karakter geërfd van zijn beide ouders.

Joya Iberica °12/05/2022

Joya Iberica is geboren uit onze merrie Kiss de Mile x Poeta de Susaeta.
Poeta, Calificado en Jovén Reproductor Recommendado, is een tophengst die zich inmiddels niet meer moet bewijzen. Kiss is dochter van Sevillano de Mile (eveneens Joven Reproductor Recommendado), en langs moederszijde stamt zij ook uit zeer goede bloedlijnen. Kortom dit veulen verenigt de beste bloedlijnen met Ermitaño III aan vaderzijde (grootvader van Poeta) en Lebrijano XLI en Leviton XIX aan moederszijde (beide grootouders van Kiss).

Iberica's Tinto de Verano °10/05/2022 (verkocht)

Met Tinto zijn we eens wat anders gaan fokken. Het eerste plan was om met onze palomino een mooi recreatiepaardje te fokken in een speciaal kleurtje. Uiteindelijk zijn we dan terechtgekomen bij het idee om een goede rijpony te fokken! Zijn moeder is Spaanse merrie in D-ponymaat (1,47m). We hebben voor haar de New Forest hengst Sirocco’s Kensington uitgekozen. Kensington heeft een mooi verrichtingsonderzoek doorstaan en scoort zowel goed voor dressuur, springen alsook krijgt hij een zeer goede beoordeling op karakter.

Tinto is ingeschreven in het New Forest stamboek. Hij blijft voorlopig bij ons.

Isleño Iberica °21/04/2021 (verkocht)

Magnifiek veulen dat het beste van zowel zijn moeder als zijn vader verenigt. Lenny is een mooi groot veulen met de looks en de gangen van zijn moeder en het zachtaardige karakter van zijn vader.

 

klik hier voor de volledige stamboom van Isleño Iberica

PRE hengst veulen

Hiro °25/04/2020 (verkocht)

Hiro is geboren uit de zwarte merrie Olvido x Marismeño. Hij werd samen met zijn moeder verkocht. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een knappe jongeling.

Guapita °13/06/2019 (verkocht)

Guapita is een bruin merrieveulen geboren uit Ilustrada en Marismeño. Ze stamt uit zeer goede bloedlijnen zowel langs moeder als langs vaderszijde. Guapita beweegt mooi en soepel. Ze is een volle zus van onze Fortuna.

Gamberro °06/06/2019 (verkocht)

Gamberro is geboren uit Fantastica YM en Marismeño. Gamberro stamt uit goede bloedlijnen (Albero II , Colombiano X). Het is een mooi, groot hengstenveulen met veel cadans in zijn beweging. Gamberro wordt net als zijn ouders schimmel.

 

 

 

Fortuna Iberica (°27/06/2018)

Fortuna werd geboren uit Ilustrada de Mile en Marismeño. Ze is voor 75% Bohorquez. Fortuna is welgebouwd en beschikt over ruime vloeiende bewegingen met veel cadans. Fortuna zal voorlopig in de fokkerij blijven.

 

klik hier voor de volledige stamboom van Fortuna

Ebano CXVII (°08/05/2017) (verkocht)

Op 8 mei werd Ebano geboren uit Lanza x Marismeño. Dit veulen heeft een onmiskenbare sterke afstamming. Ebano is schimmel, het is een groot en stevig veulen en we zien nu reeds de goede bewegingen in dit paardje.

 

klik hiervoor de link naar de stamboom van Ebano

Enamorada (°14/04/2017) verkocht

Enamorada is geboren uit onze zwarte merrie Olvido en de zwarte hengst Fandanguero des Cris. Enamorada is een voskleurig merrieveulen geworden desondanks beide ouders zwart zijn.

Haar vader Fandanguero de Cris is een jonge hengst die zich erge beloftevol profileert in de sport. Fandanguero heeft voornamelijk Escalera en YM in zijn afstamming.

 

klik hier voor de volledige stamboom van Enamorada

Diamante CLXII (°20/07/2017) verkocht

Diamante werd geboren uit Fantastica YM en Diamante Negro. Dit veulen is een echt dressuurtype. Ze heeft mooie ruime soepele bewegingen en zal groot van maat worden. Ze heeft een fijn en cool karaktertje.

 

klik hier voor de volledige stamboom van Diamantje

Campeon (°04/06/2015) verkocht

Campeon is geboren uit Olvido en Jambo Cen. Olvido is één van onze fokmerries die zich al meermaals bewezen heeft in voortbrengen van goede veulens. Jambo Cen is een hengst van de afkomstig van de befaamde Yeguada Centurion. Onze keuze is naar Jambo gegaan enerzijds omwille van zijn afstamming en anderzijds omwille van zijn functionaliteit voor de dressuursport. Jambo heeft dressuur gereden op internationaal niveau.

 

Klik hier voor de volledige stamboom van Campeon CLXIX

Compañera IV (°22/03/2015) verkocht

Compañera is in onze fokkerij geboren uit Lanza en Orgulloso Cen. Orgulloso Cen is een gitzwarte hengst gefokt door Yeguada Centurion, kleinzoon van Delegado Mac afkomstig van de legendarische Yeguada la Cardenas.

 

Orgulloso behaalde goud op de morfologische keuring in Nederland in 2012 en kaapte hier eveneens de prijs weg van de beste bewegingen. Compañera is groot en heeft een mooie morfologie. Bovendien heeft ze excellente bewegingen.

 

Klik hier voor de volledige stamboom van Compañera IV

Bonita CCXXXVIII (°21/04/2014) verkocht

Bonita is geboren uit Algabeña SP en de hengst Goloso SG II (Yeg. Soto Gil). Goloso heeft het bloed van de befaamde hengst Remache (Yeg. Militar) in de aderen. Goloso is een zwarte hengst die u zeker al op spektakel aan het werk hebt gezien. Goloso is dressuurmatig opgeleid en rijdt eveneens Doma Vaquera. Het is een hengst met veel allure en uitstraling. Bonita is donkerbruin van kleur en wordt groot van maat. Ze heeft het moedige karakter van haar vader geerfd.

klik hier voor de volledige stamboom van Bonita CCXXXVIII

Almendro XII (°06/05/2013) verkocht

Almendro XII  is geboren uit Algabeña XXVI en Juguete IV.  Juguete IV is een Calificado gekeurde dekhengst waarvan er slechts enkele in Belgie zijn.

Almendro is een jaarling hengst met veel uitstraling en uitgesproken bewegingen.

Voor video klik hier

klik hier voor de volledige stamboom van Almendro XII

Aluna III (°26/03/2013) verkocht

Aluna III is geboren uit Olvido en Fantastico-Cen.  Fantastico-Cen is  een product  en dekhengst van de befaamde Yeguada Centurion.

Aluna is een heel mooi donkerbruin veulen met een gouden karakter en supercool in omgang. Zij werd als 3-jarige naar Duitsland verkocht.

Klik hier voor de volledige stamboom van Aluna III

Onze rijpaarden

Last but not least hebben we nog enkele andere paarden waarmee enkel gereden wordt.

Bonita

 

 

 

Lusitano-merrie om in de iberische paarden te blijven maar toch geen PRE-merrie 😉

Bonita is een robuste bomprove dame die tot hoge school niveau doorgereden is. Ze heeft altijd energie om te werken of op lange wandelingen te gaan.

In Memoriam: Lanza III

In het voorjaar van 2018 verloren wij de oudste merrie van onze fokkerij. Lanza was een sneeuwwitte PRE merrie met mooie morfologie, ruime bewegingen en een fijn karakter. Lanza heeft zich als oudste merrie van onze fokkerij meerdere malen bewezen in het voortbrengen van excellente veulens. Zij heeft grote veulens gegeven en vererfde haar goede gangen. Haar dochter Calida IV behaalde meerdere prijzen in morfologie en werd kampioene van het ras in Nederland in 2006. In 2013 behaalde een andere dochter van haar, Danzarina SP , zilver op de keuring in Belgie en won de prijs van de beste bewegingen. Wij hebben van haar Algabeña (alias Guapa), Compañera en Ebano gehad.

Meer foto’s en info vindt je op de FB-pagina van onze stal: https://www.facebook.com/staliberica/

Voor meer info ivm onze paarden kan u ons steeds vrijblijvend contacteren op het nummer 0496/504676 of via de contactpagina

Stal Iberica

Ganzendries 110
B- 3212 Pellenberg – Lubbeek

0496 504676

BTW: 0828 015 754