Wij hebben een nauwe samenwerking met het Centro de Reprodución Equina Pépé Antón voor wie wij vertegenwoordiger zijn voor Belgie en Nederland en andere Noordelijke landen. We kunnen u verder helpen met alle info in Nederlands, Français, English, Deutch en Español. Het CRE is gelegen te Valencia – Spanje. Het dekstation is gehomologeerd door de EU voor het extraheren, bewaren en verdelen van sperma. Het CRE beschikt over een aantal eigen hengsten waarvan zij het zaad commercialiseren. Al de hengsten zijn getest en vrij van infectieuze ziektes in overeenstemming met R.D.841/2011.

Vers zaad kan per express zending (24 uren) verstuurd worden over heel Europa waar express zendingen kunnen ontvangen worden. Diepgevroren sperma kan verstuurd worden op vraag van de klant.

De hengsten die het CRE ter beschikking stelt zijn alle PRE hengsten die stammen uit de beste bloedlijnen en bovendien vaak een palmares in de dressuursport behaald hebben.

Hieronder vindt u een overzicht met een korte beschrijving van elke hengst.

SOLO DE CENTURION - Hengst met kampioenen genen.

Zoon van Fer Bago (kampioen van Spanje in 2012) en broer van de vader van Fer Bonachon (wereldkampioen in 2021).

Langs moederszijde vind je in zijn stamboom terug Jordan de Centurion  en Rodeño IX (kampioen van Spanje in 2002 en 2005)

Solo heeft een IGG (Globale Genetische Index) in morfologische aanleg voor dressuur van 109,97 en een IGG voor dressuur van 116,14.

Bovenop zijn ruim palmares werd hij twee opeenvolgende jaren geselecteerd om het Spaanse team te vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Ermelo. Hij slaagde erin in de proef voor de 6-jarigen de kaap van 80%  te overwinnen met een score van 78% in draf, 75% in stap, 82% in galop, 88% in nageeflijkheid en 85% in toekomstperspectief. Met een eindgemiddelde van 81,1% staat hij op de 7de positie voor de trots van het Spaanse paard.

Zijn genetica, noblesse, IGG en bewezen functionaliteit in de sport maken van Solo de Centurion een veelbelovende hengst in zowel morfologie als voor de dressuursport.

Schofthoogte: 1,66m

Kleur: Schimmel

Dekgeld: 800€

(+ Veterinaire kosten + verzending)

 

Link naar stamboom van Solo de Centurion

PRE HENGST

KAFU III - Grandprix hengst

Kafu heeft meegedraaid op Grandprix niveau dankzij zijn afstamming, werkwilligheid en kracht.

Onder zijn nakomelingen zijn er die door ANCCE gekwalificeerd werden als JRR (Jovén Reproductor Recomendado – jonge aanbevolen hengst) voor de dressuursport, wat zijn erfelijkheid voor deze discipline bevestigt.

 

Schofthoogte: 1,68m

Kleur: Zwart

Dekgeld: 1000€

(+ Veterinaire kosten + verzending)

 

Link naar stamboom van Kafu III

dekhengst

TEJANO DE CENTURIÓN - Jonge aanbevolen hengst

Tejano is gekwalificeerd als jong aanbevolen hengst in morfologie voor dressuur. Met een IGG (Globale Genetische Index) in morfologische aanleg voor dressuur van 112,87 en een IGG voor dressuur van 114,43.

Hij is zoon van Kabileño VIII (Elite hengst) uit Pampero VII en in de moederlijn Lebrijano III met Rondeño IX (Wereldkampioen  in 2002 en 2005) en Jordan de Centurión.

Hij heeft 3 uitgesproken gangen: een ruime stap die ver voorbij de afdruk van de voorvoet gaat, een hoge draf met veel knieactie en een gesprongen opwaartse galop.

Morfologisch gezien is het een slank paard, met een mooie zelfhouding, een duidelijke schoft en een rechte rug.

 

Schofthoogte: 1,72m

Kleur: Bruin

Dekgeld: 800€

(+ Veterinaire kosten + verzending)

 

Link naar stamboom van Tejano de Centurion

CAPRICHOSO MANGO - Bohorquez origine

Jonge voskleurige hengst die de beste bloedlijnen van Bohorquez verenigt. Langs vaderszijde zoon van Limeño XXXII (Calificado en aanbevolen voor dressuur) uit Evento (Elite hengst, deelnemer aan de Spelen van Atlanta) en langs moederszijde uit Caprichiosa CCLXXIII, Calificada merrie met Perdigón XVIII , Limeño VIII en Albero II in haar voorouders.

Caprichioso heeft een expressief licht convex hoofd met een lange, niet te zware hals met een brede schouder en een mooie bovenlijn.

Hij beschikt over 3 goede gangen met een ruime stap die ver inspoort, een ruime verheven en voorwaartse draf en een springende galop vanuit de achterhand.

 

Schofthoogte: 1,67m

Kleur: Vos

Dekgeld: 600€

(+ Veterinaire kosten + verzending)

 

Link naar stamboom van Caprichoso Mango

AVERO PA - Rastype

Avero PA is een veelbelovende jonge hengst. Langs vaderszijde is hij zoon van Cacique IX (Elite hengst) uit Ermitaño III (Elite hengst) en Hortelano XIV (3 x Sub-kampioen van Spanje).

Hij is een grote hengst met zijn 1,73m. Hij heeft een mooi recht hoofd, enigszins convex. Hij heeft een lange hals, gemarkeerde schoft met rechte rug eindigend in een goede achterhand.

Zijn elastische en harmonieuze bewegingen vallen op. Stevige voor- en achterhand. Een goed gemarkeerde viertakt stap die ruim inspoort. Een hoge voorwaartse draf met een krachtige springende galop

 

Schofthoogte: 1,73m

Kleur: Bruin

Dekgeld: 600€

(+ Veterinaire kosten + verzending)

 

Link naar stamboom van Avero PA

DIABLO PA - Jonge aanbevolen hengst

Diablo is een jonge beloftevolle hengst. Hij is door ANCCE gekwalificeerd als jong aanbevolen hengst voor dressuur (JRR – Doma Clásica). In de selectieproeven voor de jonge paarden werd hij gequoteerd als ‘excellent , de hoogste beoordeling.

Langs vaderszijde is hij zoon van Romo Quin, zoon van Uterano VII (Elite). In deze lijn valt ook Ubio op, de eerste PRE hengst die werd toegelaten in het KWPN stamboek. Aan moederszijde vinden we belangrijke bloedlijnen als er zijn Bohorquez , Escalera en Romero Benítez.

Diablo is een grote kastanjebruine hengst met brede schoft en stevige achterhand, een recht profiel en een fijne boogvormige hals. Hij heeft een goede bovenlijn en stevig beenwerk. Hij is zowel drager van het vosgen als van het zwartgen.

Genetische kleurencode: ggAaEeCCNN

Schofthoogte: 1,72m

Kleur: Kastanjebruin

Dekgeld: 400€

(+ Veterinaire kosten + verzending)

 

Link naar stamboom van Diablo PA

 

DARKO PA - bijzondere kleur

ALTANERO ANG - Morfologie en functionaliteit

Schimmelkleurige hengst van de fokkerij Hierro del Angel die twee ven de meest gewaardeerde Spaanse bloedlijnen verenigt: Romero Benitez en Granda. Hij heeft echt alles wat van een goede hengst verwacht wordt zowel morfologisch als in zijn bewegingen. Hij heeft een goede stap die ver inspoort, een ruime draf met veel knieactie en een zeer ruime galop.

Voor alle extra info omtrent de hengsten, afhandelingen en zendingen, kan u met ons contact opnemen via onze contactpagina of telefonisch.

Stal Iberica

Ganzendries 110
B- 3212 Pellenberg – Lubbeek

0496 504676

BTW: 0828 015 754